Tarihçe

Çankırı Karatekin Üniversitesi Psikoloji Bölümü, 5 Anabilim Dalı’ndan oluşmak üzere ve Edebiyat Fakültesi`ne bağlı olarak 2014 yılında kurulmuştur. Bu kuruluş tarihi itibariyle öğretim üyesi ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak bölümümüz ilk kadrosunu, Yükseköğretim Kurulu Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında araştırma görevlilerinin alımlarıyla oluşturmaya başlamıştır. 2016 yılında ise yukarıda belirtilen program haricinde bölümümüzün ilk öğretim üyesi alımı gerçekleşmiş, Prof. Dr Yeşim Yasak bölüm başkanı olarak görevine başlamıştır. Ardından bölümüzün akademik kadrosuna yakın zamanlarda ve sırasıyla Doç. Dr. D. İlkiz Altınoğlu Dikmeer (Bölüm Başkan Yardımcısı), Dr. Öğr. Üyesi Temel Kalafat ve Dr. Öğr. Üyesi Aysun Ergül Topçu dahil olmuştur. Bu süreçte ayrıca ÖYP kapsamında lisansüstü öğrenimlerini sürdürmek üzere farklı üniversitelere görevlendirilen Dr. Öğr. Üyesi Ozan Kayar ve Arş. Gör. Merve Koçak bölümümüze geri dönüş yapmışlardır. 2019-2020 güz döneminden itibaren ise ilk lisans öğrencilerinin alınmasıyla bölümümüzde eğitim ve öğretim sürecine başlanmıştır.

2019-2020 bahar döneminde ise bölümümüze üç yeni araştırma görevlisi (Arş. Gör. Cemrenur Karaaslan, Arş. Gör. Beyza Yener ve Arş. Gör. Buse Aşçı) alımı daha gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 2021-2022 bahar döneminden itibaren Dr. Öğr. Üyesi Arzu Çalışkan Sarı`nın dahil olmasıyla kadromuz daha da genişlemiştir. Bunun üzerine bölümün akademik kadrosu Deneysel Psikoloji, Endüstri ve Örgüt Psikolojisi, Gelişim Psikolojisi, Klinik Psikoloji ve Sosyal Psikoloji anabilim dalları altında yapılanmıştır.

Halihazırda ise kadromuzda bulunan altı öğretim üyesi (1 profesör, 1 doçent, 4 doktor öğretim üyesi) ve beş araştırma görevlisi (ikisi lisansüstü öğrenim görülen üniversitelerde görevli olmak üzere) ile bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir.